myfirstspirit

This Is It

Landet

Heej!:)
Jag skulle bara säga att vi åker til landet idag, så det kanska inte blir så mycket bloggat. Men så är det, det blir bättre när vi kommer hem igen. Fast vi har inte bestämt när vi kommer hem än, men någon gång mellan fredag-söndag antagligen.
Och imorgon ska vi träffa Emiiizen med familj igen.:)

Ha det super!
Kraaam<3

"Zo"

xoxoxo






P.s. I love you
2009-07-26 @ 14:12:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trötter...

Hej på er!:)
Förlåt för  dålig uppdatering, men de senaste dagarna har det varit fullt upp. Och igår var vi i Norrtälje med Emiiizen och familj. Vi kom då hem klockan 00.00, så då orkade jag inte blogga.
Och idag har jag varit otroligt trött och ont i huvudet, så det blir inte mycket blogga idag heller..."/
Så jag får lägga in bilderna senare...
Fast på förmiddagen pallrade jag och mamma ändå iväg till TäbyC och så klippte jag mig. För luggen gick ända ner till näsan, så jag såg ingenting, haha:P
Och imorgon åker vi evetuellt till landet.
Men ikväll ska mamma och jag ha en myskväll. Vi ska äta take-away thai och så har vi hyrt Benjamin Buttons (stavning??) otroliga liv. Så har vi också spelat på lotto och köpt godis i Visinge.:)
Någon som har sett den filmen??
Jaja, nu ska jag t och slappa lite till,


Kram på er!<3

"zo"

xoxoxo




P.s. I love you
2009-07-25 @ 19:13:27 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bollnäscollaget!

Hejsan!:)
Nu blir det bara en kortis. Jag ska bara berätta att idag har jag varit och badat med Sagi vid bryggan. Det var myys.<3
Och så lägger jag in ett litet collage här. Med bilder från Bollnäsresan. Men jag hinneritne med bilder från Norskogsbadet nu, så det får ni imorgon.;)

Natt!
<3

P.s. I love you


För att se bilden i större format. Klicka på den, eller klicka HÄR!:D
2009-07-22 @ 23:54:43 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sammanfattning

Heej på er!:)
Förlåt för dåligt uppdatering, men det är ju lov så då blir det så ibland.:P
Men i alla fall så hade jag snabbt tänkt sammanfatta lite av det jag inte skrivit om.

Söndag 19 Juli

Denna dag åkte vi till våra kusiner  på morgonen. Där träffade vi också morfar och Dixie (morfars hund) och så gick vi en långpromenad. Jag, mamma,pappa, Edvin, Åsa, Marius, Sigrid, morfar och Dixie.
När vi kom hem från den så åt vi lunch, stuvade makaroner med köttbullar. Enkelt, men så gott! Vi fikade också hallongrottor och brownies. Sedan gjorde vi inte så mycket, vi satt och pratade och så ett bra tag. Och sedan var det dags för oss att åka hem till Täby. Vi hade redan packat, så vi åkte bara till mormor och hämtade Chilli, som också var med såklart! Sen sa vi hejdå til mormor och åkte iväg.
Men väldigt ibörjan av hemfärden så kom vi till en väg där det stod: "vägen avstängd". Så då åkte pappa en annan väg som vi inte åkt förut. Och gud vet i katten vad vi hamnade. Vi åkte först igenom någon by som hette något med älg. Sedan en enormt lång skog, tills vi kom till Ockelbo och efter det till Sandviken. Sen hittade vi ut på motorvägen igen. Så hemredan tog drygt en halvtimme längre än vanligt. Inte värta sorten, så det gjorde inte så mycket!:P


Måndag 20 juli

Denna dag gjorde jag inte så mycket. Jag packade mest upp och så och bara mös hemma. Fast vi var en snabbis i TäbyC också och så köpte jag massa nagelgrejer som jag sklle måla när jag kom hem. Men då blev inte alla naglar så jättelyckade, så jag gjorde aldrig klart det, men det ska jag göra imorgon.:)


Tisdag 21 juli


Denna dag gjorde jag ungefär samma som på måndagen. Bara var hemma och mös. Fast jag,mamma och Edvin åkte till Norskogsbadet i ca 1,5 timme och badade också. Fast mamma badade inte. Vi var bara där en kortis, för det regnade och var ganska kallt... men kul! :D
Haha, och på kvällen så sa pappa att jag och Edvin fick handla middagen tillsammans, så vi fick bestämma helt själva vad det skulle bli. Så vi exprimenterade lite. Det blev kycklingfilé inlidat i bacon med en krämig pasta i sås med smak av toma, basilika, vitlök och chili. Och så sallad med medelhavsmix, tomat, gurka, avocado och mozzarella. Och till efterrätt stracctiellaglass och marabou-choklad. Men som tur var så lagde mamma och pappa maten, vi bara handlade. Men det blev faktiskt riktigt god!:D

Men nu ska jag gå och sova. Bilder från Bolnäs och tisdagen får ni senare.;)

Natti<3
xoxoxo



P.s. I love you
2009-07-22 @ 00:28:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ännu mer sol och bad...

Ännu en dag med fint väder. Det gäller att njuta nu, eftersom det ska bli mer regn...
Alltså har vi badat idag igen. Klara sov över här, så hon följde också med till stranden. Fast idag var vi inte på Orbaden utan först på Prästnäset. Men restaurangen hade stängt så vi kunde inte äta lunch där, så då åkte vi och köpte pizza och åt hemma hos mormor. Sedan busade vi lite till med söta Inez.:) Jag vet inte om jag har berättat det, men de har inte kommit på något namn till katten, så då döpte Klara henne till Inez.:P
Efter lunchen skulle Klara och mormor åka tillbaka till sommarstugan i Söderhamn, där resten av Klaras familj är. Så då åkte bara min familj och jag till ännu en annan strand: Karlslundsbadet. Där var vi till ungefär 16.00 och sedan åkte vi hem och bytt om och så, för vi skulle till morfar på middag klockan 17.00.
Morfars fru har ett barn (som är vuxen nu)som bor på Irland, och hon och hennes irländske kille har fått en bebis, så de var här och hälsade på nu med bebisen, som bara var drygt 1 månad gammal. Jättesöt var han.:)
Så de var också med på middagen. Oh just middagen var jättegod. Det var hemgrilladerevbensspjäll, supermumsigt var det! Och till efterrätt, klassiska glass med grädde och jorgubbar! Gottigotti.:)
Sedan får jag inte glömma, Dixie, morfars hund var sjlvklart också där. Och snacka om att hon var sugen på revbensspjällen... som tur var fick hon lite hon med.
Jag glömde att säga att innan vi kte och badade på morgonen så var vi och köpte godis på favvogodisaffären: Biggans!:D
Mums plums!
Dagen var iallafall en jätemysig dag! Och imorgon åker vi hem, fast vi har inte riktigt bestämt när, det beror väl på vädret och så. Om det är bra så kanske vi sticker och  badar lite på förmiddagen. Men antagligen så åker vi vid 14.00 någon gång.

Sov så gott allihopa,
& glöm inte att kommentera lite ibland, annars är det inget roligt att skriva.;)

Puss&kram skumbanan.<3


P.s. I love you
2009-07-18 @ 21:58:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sol & bad på Orbaden

Äntligen så har jag fått lite färg på kroppen. En liten bränna i alla fall.:) Jag var inte superblek innan eftersom brännan från Canarieöarna inte helt hade försvunnit. Men förhoppningsvis kan det bli ännu mer.
Idag har vi alltså varit och solat och badat. Fast vattnet här är rättså kallt, så jag badade faktiskt bara en gång...
Det var inte heller en tryckande hetta, utan ganska behagligt. Sådet var perfekt. Och stranden där vi var på är vääldigt stor, så det finns mycket plats och det är bra, för det är ganska populärt, så det blir lätt mycket folk.
Men alltså är det det som vi hargjort största delen av dan. Kusinerna och norska bästemor följde också med,och självklart mamma, pappa och Edvin.
Vi solade, badade, åt lunch och glass och så gjorde jag och Edvin, Sigrid och Marius till sjöljugfrur av sanden.:P
Vi var där till 15.30 ungefär och sedan åkte vi hem fär då skulle pappa, Edvin och mamma ut och jogga. Jag tänkte följa med, men då var min andra kusin, Klara där och mormor. Och kattungen,så då var vi och lekte med den istället. Jag och Klara alltså. Lika söt fortfarande är den.;) Och jag har några bilder på den, som ni kan få se när jag kommer hem.:)
När de kom hem från joggingen så åkte vi till Marius och Sigrids hus och hade tacokväll!:D Sedan bjöd Marius, Sigrid och Klara på lite kvällscirkus vid gungställningen, haha.... riktiga klätterapor är de små busfröna!:P
Om det är bra väder imorgon så åker vi förhoppningsvis till stranden igen.:)

Ha det!:)
puss<3



P.s. I love you
2009-07-17 @ 22:25:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


5 års-kalas + minigolf

När man inte längre är liten så finns det ju en hel del saker man växer ifrån. Man kan saknade de sakerna, eller tycka att det är skönt att slippa. Barnkalas är ett typiskt exempel. själv har jag inga problem med barnkalas. Det kan faktiskt vara riktigt roligt, även om det bara är småbarn med. Det är oftast föräldrarn som brukar frukta de timmar som kalaset håller på. Men, men, det hör väl till antar jag!:P
Och ni vet ju att jag var hos min kusin på kalas så jag ska berätta lite snabbt.
Eftersom jag och min brorsa inte riktigt tillhör de små barnen på kalaset, så var vi med lite på ett hörn liksom. Det är ju vår kusin.:)
Men kalaset innehöll: bullar, kakor, tårta... you name it!  Skattjakt, fiskdamm, och självklart mängder med lek oh bus!
det höllpå i två timmar ungefär och sedan åkte vi upp till Bolleberget där pappa och Edvin joggade och mamma och jag gick en promenad. Efter det så skulle vi åka till mormor och duscha och byta kläder och sådär. Och då var det en liten bortsprungen kattunge som hade kommit till mormors grannar. De hade hört att det pep och så och sedan kom den fram. Vi vet inte vart den kommer ifrån, om den har rymt, gått vilse, eller om någon bara har dumpat av den... ja ingenting vet vi, förutom att det är en liten tjej. Den är otroligt superdupergullig! Svart, vit och liten och mager. Vi vet inte hur gammal den är, men en annan granne jobbade på djurskyddet och hon kom och tittade på katten och sa att den var ungefär 12 veckor kanske.
Men jag hoppas att ägaren hittar den om det är så att den har sprungit bort. Annars hoppas jag att det är någon som vill ta hand om den, eftersom det var fullt på djurskyddet.
Mormors grannar somkattunge kom till och som tar hand om den nu. Skulle gärna ta hand om den, men mamman i familjen jobbar på någont allergiförbund, så det går inte då...
Men efter besöket hos mormors hus så åkte vi tillbaka till födelsedagsbarnet, för då var det dags för vuxenkalas. Så hela släkten var där. Även den släkt som inte är min släkt. Och dem är norrmän. Så då fick vi snacke norsk.:P haha, nej, svenska funkar toppen. men jag måste erkänna att det är lite svårt att förstå vad de säger ibland, även fast det är så likt svenskan.
Där åt vi middag, supermumsig fläskfilé med potatis, vitlöksbröd och massa annat gott. Och till efterrätt blev det tårta och glass!:D Supermumsigt!
När vi kom hem så gick vi och hälsade på kattungen igen och frågade lite om de hade fått veta vad som hänt, men, nej...
Och just det, det glömde jag berätta. Vi var ju och badade igår också, klockan 10.30. På ett jättegulligt litet, fint ställe i Fagernäs. Fast eftersom vi skulle hinna till kalaset också, som började klockan två, så blev det ju inte så långt.
Men som ni vet så glömde jag ju min bikini hemma. Men jag hade ingen lust att bada ändå så dååkte jag inte och köpte en ny innan badet.Fast när vi väl kom dit så blev jag för sugen. Sådå hoppade jag i med kläderna! haha, jag hade ändå velat bada med dem på någon gång under sommaren, så det passade ju bra!;)
Vi åt lunch där också, jag åt våfflor.:)

Idag så har vi inte gjort så mycket. På förmiddagen så gick vi lite på stan med min moster. Och så köpte jag en nya bikini, och en bok och fem Michael Jackson skivor. Eller det var liksom fem skivor i ett paket. Det hette: Michael Jackson, The Collection.
Så jag har precis laddat in den i datorn och mobilen. Så jag får se, jag kanske lyssnar lite på dem innan jag somnar.;)
Vi åt lunch påvårt klassiska fik också, krokanen.
Sedan på kvällen åkte vi och köpte Thaimat i en thaikiosk som vi också bukar äta från. Jättegott! Där träffade vi min moster (åsa) och min kusin (marius) också, Så väntade dem på oss och så följde de med hem till mormor för att de ville titta på kattungen. Eftersom Åsa kanske vill ha en katt. Så ifall ingen annan kan ta hand om henne.:)
Klokan 19.30 så åkte ja, mamma, pappa och Edvin och spelade minigolf också. Men jag kan ju säga att minigolf inte är min bästa sport. Men jag kan ju inte vara bra på allt. Då vore det ju inge roligt, ellerhur??:P
Banan ligger precis vid ett bad, och det var kvällssol, så jag kan säga att ag var grymt badsugen, men ja hade inga badkläder. Men jag tänkte bada ändå, men efter golfen så blev det inte så ändå....
Men om det är bra väder imorgon så badar vi nog då.;)
Nu ska jag gå och sova, skriver mer en annan dag:)

Kram & Godnatt<3
"Zo"
xoxoxo



P.s. I love you
2009-07-16 @ 22:47:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bollnäs

Hej på er!:)
Vad härligt att ni gillar mitt nya tema! Det värmer.<33
Och som jag sa, håll utkik efter ordspråketstraxöver ipoden. Jag har inte lyckats fixa det synligare än. Och nu är vi i Bollnäs, och vi kommer hem på Söndag antagligen. Så det blir väl inte förens nån gång där som jag  försöker fixa det.
Men jag tror att jag låter temat vara kvar lite längre, för jag tycker verkligen inte att en vecka räcker för att hedra en helt fantastiskt underbar människa som Michael. Sedan så kommer jag att avsluta Michael-temat med ett inlägg, där jag berättar lite om min syn på honom somperson och artist.

Imorgon så ska vi åka med våra kusiner till en badstrand på morgonen och bada. Men tyvärr så glömde jag min bikini hemma, så jag måste åka och köpa en ny snabbt innan.
Och min kusin fyller år imorgon, 5 år. Så vi ska dit också på kalas. Och annars vet jag inte vad vi ska göra. det får vi se!;)
Men jag kommer inte kunna visa några bilder, eftersom jag lånar mormors dator. Men när vi kommer hemfår ni se.:)
Jag får också se hur mycket jag uppdaterar under Bollnäs-vistelsen. Jag ska försöka en gång varje dag, men gör jag inte det så gör jag inte. Så då vet ni.

Ha det bäst!:D
Godnattkramar
"Zo"
xoxoxo


P.s. I love you
2009-07-14 @ 22:26:31 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Ny bloggdesign:)

Som ni med all säkerhet har märkt, så har jag en ny bloggdesign.
Tema: Michael Jackson.
Om ni inte vet varför så ska jag berätta det.
Michael är min allra största idol och förebild. Och hans sista turné: This Is It. Skulle ha börjat idag, den 13 Juli. Så till minne och för att hedra honom, så har jag alltså ett Michael Jackson-tema. Antagligen kommer jag att ha temat i en vecka och sedan byta till ett sommartema. Men jag har lat in dagens citat. Som är 31 stycken som kommer att vara kvar tills jag tar bort dem. Mén jag hade lite problem med att byta färg och storlek på dem. Så kolla gärna lite extra, för det finns strax över Ipoden. Det är ganska lite i svart stil. Så hoppas jag att jag lyckas fixa de bättre sedan.:)
Hoppas ni gillar det!
Tala gärna om vad ni tycker.:)
Dessutom så är Ipoden fullproppad med MJ-låtar och den sisa låten är Michaels favoritlåt: Smile av Charlie Chaplin.
Jag har sagt det förrut, men säger dte igen:

Rest In Peace Michael Joseph Jackson
<3


P.s. I love you




2009-07-13 @ 17:37:29 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Böcker i all ära!

Visst är det härligt när man har en helt färsk ny bok, som verkar jättespännande. Och så börjar man och läsa och kan inte sluta. Man blir helt fast liksom. När allt man tänker på är vad som kommer att hända i nästa kapitel...
Det älskar jag!
Men sen när boken tar slut och det inte finns en fortsättning så är det inte lika kul.Och om boken slutade med obesvarade frågor är det ännu värre..."/
Men,men...så är det med böcker.
Som tur är finns det så många och så kommer dte nya hela tiden, så det finns alltid mer fantasirik spänning att läsa!
Där fick ni ett snabbt litet bokinlägg.
Nu ska jag gå och zzzzzz.

Pusspuss<3
"So"
xoxoxo


P.s. I love you 




                                                                                           Köpte härlig sommarläsning idag!:)
 

2009-07-12 @ 23:15:22 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


I Taket Lyser Stjärnorna **


Kramiizar
"So"
xoxoxo

P.s. I love you










Är den snygg eller vad??


En spiraltrappa blev det då inte....:(

2009-07-10 @ 23:33:36 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tapeter

Idag har vi varit och kollat på tapeter på Colorama. Vi var där igår också och lånade hem 6 stycken kataloger som vi skulle lämna tilbaka idag och så lånade vi 6 nya.
De har verkligen otroligt fina tapeter!
Själv älskar jag inredningsdesign, så att leta tapeter är rena himmeliket för mig.
Föer er som har missat det, så håller vi på och bygger ut huset, och i den nya utbyggnaden så ska jag på ett nytt rum. Alltså får jag välja helt hur det ska se ut, så därför kollar vi på tapeter. Fast vi leter efter tapeter till nästan alla rum i hela huset så ja... det är roligt!
Eftersom inredning är ett av mina största intressen, så har jag tänkt starta en inredningsblogg. Jag vet inte när den blir klar, men någon gång i sommar skulle jag tro. Så den kan ni gärna kolla in när jag är klar.;)
Nu har jag inte mycket mer att säga, så jag slänger in lite bilder på tapeter. Så får ni ett litet smakprov på min stil.

xoxoxo
"So"

P.s. I love you



 Det fins så mycket at välja på....


Min absoluta favorit!<3


Finfin...:)


Gold & purple


Elegant vit


Vit och guld

Om ni undrar varför alla går i samma färgtema, är det för att jag fotade alla tapeterna som jag gillade som passade in på det temat jag vil ha i mitt nya rum. Så därför.;)
2009-07-09 @ 23:28:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Önskningar...

Om du hade en önskning...
En enda önskan.
Vad skulle du då önska?
Då får välja din önskning helt fritt. det kan vara materiella saker, händelser och uplevelser, speciella egenskaper, kunskaper, fred. Önskningar som hjälper dig själv, andra, eller ingen. Ja, allt du kan komma på!
Ta den tid du behöver, tänk riktigt noga och berätta för mig. Du har en, endast en önskan. Vad skulle det vara?
Själv vet jag faktiskt inte. Jag har ett par alternativ, men kan inte bestämma mig. Som tur var så måste jag inte veta. Så den karamellen ka jag suga på ett tag...

Sweet Dreams
Love "So"

xoxoxo

P.s. I love you


2009-07-08 @ 23:50:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ändrad Tv-tablå

Tv4 var lite sena med att ändra Tv-tablån.
Men så är ska det vara:

05:50
Nyhetsmorgon
  • 09:55 Doctors
  • 10:50 Tillbaka till Aidensfield
  • 11:55 Antikdeckarna
  • 13:00 Trav: Dagens rätt
  • 14:10 Jacksons: An American dream
  • 16:35 Jacksons: An American dream
  • 18:30 Keno
  • 18:45 Väderkanalen
  • 19:00 Nyheterna
  • 19:10 Ekonominyheterna
  • 19:15 Lokala nyheter
  • 19:20 Lokalt väder
  • 19:25 Vädret
  • 19:28 Minnesstund för Michael Jackson
  • 20:00 Michael Jackson: The dangerous tour
  • 22:00 Nyheterna
  • 22:25 Sporten
  • 22:35 Vädret
  • 22:38 Lokalt väder
  • 22:40 Michael Jackson: The danngerous tour
  • 23:10 Michael Jackson - not for sale
  • 00:05 Harper's Island
  • 01:00 Mordkommissionen
  • 02:10 Arkiv X
  • 02:55 Ally McBeal
  • 03:35 Små i stora världen
  • 04:00 Survivor

  • Sedan får ni absolut inte glömma minnesstunden för honom, som börjar i tv4+ klockan 19.00.  Sedan fortsätter den på tv4 klockan 19.28 som ni ser i tablån här över.
    Missa inte!

    Kraam & Puss<3

    P.s. I love you

    2009-07-07 @ 18:55:15 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


    Michael Jackson hela dagen

    Kanal 4
    05:50 Nyhetsmorgon

  • 09:55 Doctors
  • 10:50 Tillbaka till Aidensfield
  • 11:55 Antikdeckarna
  • 13:00 Trav: Dagens rätt
  • 14:10 Jacksons: An American dream
  • 16:35 Jacksons: An American dream
  • 18:30 Keno
  • 18:45 Väderkanalen
  • 19:00 Nyheterna
  • 19:10 Ekonominyheterna
  • 19:15 Lokala nyheter
  • 19:20 Lokalt väder
  • 19:25 Vädret
  • 19:30 Michael Jackson - the dangerous tour
  • 21:00 Ghost whisperer
  • 22:00 Nyheterna
  • 22:25 Sporten
  • 22:35 Vädret
  • 22:38 Lokalt väder
  • 22:40 Michael Jackson - not for sale
  • 23:40 Harper's Island
  • 00:35 Mordkommissionen
  • 01:45 Arkiv X
  • 02:30 Ally McBeal
  • 03:15 Små i stora världen
  • 03:35 Små i stora världen
  • 04:00


  • P.s. I love you


                                                       
     


    2009-07-07 @ 12:16:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Ny frisyr


    Heej på er!:)
    Igår råkade jag få tuggummi i håret som inte gick att få bort. Så därför var jag tvungen att klippa bort det där det fastnade. Som tur var var det nästan längst ner på håret.
    Men jag hade iallafall lust att testa något nytt, så jag klippte det kort och fägade det i en mörkbrun nyans hos frizzan idag:)
    U like it?

    Kram<3

    P.s. I love you

    2009-07-06 @ 19:54:44 Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()


    Helgen med Emma

    I lördags sov Emma och hennes bror över hos oss.
    Det första vi gjorde var att åka till Visinge och köpa godis. Massor av godis....:D
    Sedan gick vi med mamma och handlade tacos och hyrde film. V hyrde två stycken: Snakes on a plane och Open water.
    Snakes on a plane har jag sett förut och den tycker jag är jättebra. Men Open water, tja vad ska jag säga. Den lät superspännande på  baksidan, men jag måste erkänna att det faktiskt var en av de sämsta filmerna jag har sett i hela mitt liv! Såden rekomenderar jag inte att ni hyr. Fast om ni älskar filmer utan meningen som är som dokumentärer, så visst, då kanske ni gillar den...
    Innan vi gick och lade oss så spelade vi fyra kort också, Tecknet. Tyvärr vann killarna... Fast jag och E tog igen nästa dag.
    Vid strax efter 2 gick vi och lade oss.Sedan sov vi till 10.30. På Söndagen gjorde vi inte så mycket. Vi spelade mer kort, hoppade studsmatta. Och just det, vi sminkade Oscar och Edvin som tjejer!:P Fast jag får inte visa bilder här på dem, för de ville inte det och det kan man ju förstå..
    Och tidigare på lördagen så ösregnade det och åskade och blixtrade. Utan för vår gata blev det typ lite översvämning och vattnet var över 1 decimeter djupt.  Jag visar lite bilder från helgen här nedan.
    Och tack Emma för en mysig helg!<3

    KRAM
    <3

    P.s. I love you


    Allihopa i Tv-soffan:)


    Himmlen var mörk...


    Regnet bara vräkte ner!


    Tyvärr så har jag inte bilderna från "översvämningen" i datorn, så ni kanske får se dem en annan dag.:)
    2009-07-06 @ 14:20:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


    Skärp er!

    Jag måste säga att ni är hemskt dåliga på att kommentera. Ni kommenterar aldrig!
    Jag skriver inte bara för att det ska vara roligt, för det är det inte när ingen berättar vad ni tycker....
    JAg kanske borde sluta istället, eftersom ingen bryr sig, vore det bra?

    P.s. Iove you
    2009-07-03 @ 10:17:20 Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()


    Varför vi älskar att hata Jackson

    Jonas Gardell reagerar mot en efterhandsnormalisering.

    Detta nedan har jag kopierat från expressen. Jonas Gardells ord. Men jag tyckte att det var värt att ha med dem här, eftersom han har helt rätt.
    Det är en ganska lång text, men ta er tid och läs den, för den ger en en riktig tankeställare.



    I den störtflod av artiklar och kommentarer som publicerats dagarna efter Michael Jacksons död - om man googlar Michael Jackson får man just nu 377 miljoner träffar! - är det anmärkningsvärt hur ofta det skrivs att vi nu ska bortse från det "bisarra" i stjärnans liv. Det vill säga, den Michael Jackson blev, det sätt som han valde att leva på, och i stället minnas det "goda", den han en gång var, med andra ord, när han fortfarande var en högpresterande, trallande neger.
    Att han själv många gånger vittnade om hur ofantligt olycklig han var som drillad barnstjärna kan vi ignorera. Washington Post skriver rakt ut: "Men låt oss lägga det åt sidan och tänka på honom när han var på toppen av sin karriär, när han sjöng och dansade så bra... "
    En av de vanligaste verserna i dödsannonser lyder: "I minnet Du lever, Du finns alltid kvar. I minnet vi ser Dig, precis som Du var."
    Etnologen Ingeborg Svensson beskriver i doktorsavhandlingen Liket i garderoben: en studie av sexualitet, livsstil och begravning (2007) hur just denna vers används av en mamma efter att hennes son dött i aids. Sonen hade varit aktiv läderbög i storstaden, i den annons som pojkvännen satte in var där en nallebjörn med harnesk istället för svart kors.
    Modern valde att helt bortse från sonens vuxna, självvalda liv. Pojkvännen var utesluten ur denna annons, och den döde presenterades som "Min älskade son" och "Vår käre bror", som om han inte haft något vuxet liv alls, så följde versen om "I minnet vi ser Dig, precis som Du var", och avslutningsvis uppmanades man att lämna bidrag till cancerfonden.
    Vad vi ska minnas är alltså "Som Du var".
    Före.
    Före alltsammans. Före sjukdomen. Före homosexet. Före mardrömmen.
    Då, när den döde var "son" och "bror", inte det där konstiga som storstaden gjort honom till, det som till slut dödade honom.


    På samma sätt uppmanas vi nu att minnas Michael Jackson "precis som han var", det vill säga före.
    Före den konstiga Michael Jackson. Före den bisarra Michael Jackson som, enligt tidningen The Guardian, ägnade sina sista år åt att "muteras till en allt konstigare version av sig själv, för att bli ett föremål som bäst passade på ett kändis-zoo." Med andra ord: före hans gränsöverskridande, självvalda, vuxenliv.
    Och vi upplever oss dessutom som storsinta när vi gör det. När vi bortser från vem han faktiskt var.
    För först föds man och blir den andra säger att man är. Sedan kan man föda sig själv på nytt om man måste, om man orkar, om man har kraften och modet.
    Det är en stor sak att göra. En modig sak.
    Jag har under åren emellanåt skrivit om Michael Jackson och i mars i år fick jag ett brev från någon som skrev: "Jag blir skrämd av Michael Jacksons ansikte. Det verkar ju inte äkta om man säger så."
    Så har vi alla enats om att Michael Jacksons ansikte inte är äkta. Vi tycker synd om honom, för vad gjorde den stackaren med sig! Vi utgår ifrån att han var olycklig.
    Han som var så snygg som han var, och sjöng och dansade så bra!
    Men kanske vi någon gång skulle våga tänka tanken att han var en vuxen man som haft råd med de allra bästa plastikkirurgerna, kanske var hans ansikte resultatet av något han själv ville. Kanske var detta ansikte med dess smala näsa, dess breda haka med en konstgjord grop i, detta vitmålade ansikte, detta rakpermanentade hår, dessa lösögonfransar, dessa tatuerade läppar, faktiskt så som Michael ville se ut.
    Kanske motsvarade det hans självbild.
    Kanske tyckte han att han var vacker.
    Kanske var han vacker.

    I min monolog Scheherzad från 1999 beskriver jag den engelske excentrikern Quentin Crisp: "Det gällde ju att göra det bästa av situationen och det gjorde jag med hjälp av tjocka lager av puder, ögonskuggor, läppstift och mascara.
    Det märkliga är att ju mer jag målade mig, desto mer lik mig själv blev jag.
    Genom sminket framträdde det som var jag. Ju mer konstlat, desto mer äkta. Till slut var jag absolut mig själv. Nöjd gick jag ut på gatan och blev omedelbart arresterad för förargelseväckande beteende."
    Det som betecknas som "bisarrt" är allt det som Michael Jackson som vuxen människa valde att återskapa sig som: en människa som överskred alla gränser och alla normer. Han var en svart som såg ut som en vit, en man som liknade en kvinna, en vuxen som ville vara ett barn.
    Till slut kanske Michael Jackson var absolut sig själv.
    Och vi hatade honom för det.
    Såsom varje avvikare blir hatad.
    Såsom varje organism försöker stöta bort det som den upplever som främmande.
    Finns det någon offentlig person i vår tid som tvingats utstå så mycket hat?
    När han nu är död tar vi honom tillbaka. Liksom föräldrarna till bögar döda i aids på 80-talet tog tillbaka sina barn, avhomosexualiserade dem och gjorde dem åter till "son" och "bror".
    Ofta som en akt av hänsyn och storsinthet.
    Vi lägger det "bisarra" åt sidan och tänker på Michael Jackson "när han var på toppen av sin karriär, när han sjöng och dansade så bra... "
    I minnet vi ser Dig precis som Du var.
    Och begår på så sätt ännu ett övergrepp på den döde.

    Jonas Gardell
    [email protected]

      MichaelJackson.jpg MichaelJackson image by rnbmusicblogdotcom1    Ikväll klockan 22.15 på svt 1 är det en svensk dokumentär om Michael, missa inte!



    P.s. I love you

    2009-07-01 @ 11:47:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


    RSS 2.0